woensdag 16 december 2020

recipes Dutch and foreign delicious mmmmm mmmmm tasty 🍲🇳🇱🍲🍲

BEREIDINGSWIJZE
Totale tijd: 2 UUR EN 40 MINUTEN
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 ºC.

Stap 2
Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook grof. Schil de wortel en selderij en snijd ze in grove stukken.

Stap 3
Verhit olie in een pan. Bestrooi de sukadelappen met een beetje zout en peper en bak het vlees goudbruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de groente toe aan het braadvet en bak de groente goudbruin.

Stap 4
Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 1 minuut. Voeg vervolgens de bloem toe en laat in circa 1 minuut garen. Voeg daarna de wijn en bouillon toe.

Stap 5
Voeg de tijm en laurier toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg als laatste het vlees weer toe. Leg de deksel op de pan en zet de pan circa 2,5 uur in de oven tot het vlees zacht is.

Draadjesvlees serveren
Dit draadjesvlees recept serveer je met een rijke jus met groenten. Schep het draadjesvlees op de borden en schep de groenten met saus er overheen. Het fijne aan dit recept is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Je kunt het serveren met ongeveer alle bereidingen van aardappel. Maak bijvoorbeeld draadjesvlees met aardappelpuree of een stukje brood on the side voor extra koolhydraten. Je kunt het ook bij de basis van bovenstaand recept houden. 

Draatjes vlees op oma's wijze
Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.

INGREDIENTEN
500 gram sukadelapjes of riblappen scheutje azijn of rode wijn 2 plakken ontbijtkoek 1 ui mosterd 1 laurierblaadje 3 kruidnagels peper zout appelstroop

Bereidingswijze
Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn, of een flesje ? bruin - bier gebruiken. Voeg de ui - in stukken gesneden - het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een héél zacht vuurtje hoe beter.

INGREDIËNTEN
4 Porties
1 Blik slakken (a 24 stuks)
100 gram Zachte roomboter
2 eetlepels Droge witte wijn
3 theelepels Shake It Kruidenboterkruiden
Extra nodig: 4 ovenvaste (slakken)schaaltjes en 24 slakkenhuisjes

Voorgerecht: voor 4 personen.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de slakken uitlekken.

Roer in een kom de boter met witte wijn en de Silvo Kruidenboterkruiden door elkaar. Laat de kruidenboter even staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Vul elk slakkenhuisje met een klontje boter en een slak. Smeer de ingang van elk slakkenhuisje dicht met wat kruidenboter.

Verdeel de gevulde slakkenhuisjes, met de opening naar boven, over 4 ovenschaaltjes en zet de schaaltjes ca. 7 minuten in de oven tot de boter gesmolten is en er kleine boterbelletjes ontstaan. Serveer er warme sneetjes stokbrood bij.

Tip: Geen slakkenhuisjes? Verdeel dan de slakken met wat kruidenboter erop over 4 ovenvaste schaaltjes en zet de schaaltjes ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven.


Geen opmerkingen:

verkoop & tweede hans spullen verkopen.alleen aan deze kant van de site

hier worden nieuwe of tweede hands artikelen te koop aan geboden heeft men ergens interesse in reageer dan gewoon even vie contactformulier of via mail;email;ammar8774@gmail.com groeten

foto kijkjes 2020

foto kijkjes 2020
zelf gebreide winter mutsen te koop

leuke kiekjes 2020

leuke kiekjes 2020
23-08-2020

leuke kiekjes 2020

leuke kiekjes 2020
23-08-2020

leuke kiekjes

leuke kiekjes
lachen

leuke kiekjes 2020

leuke kiekjes 2020
23-08-2020

vakantie kiekjes 2020

vakantie kiekjes 2020
gezellig he vakantie man

leuke kiekjes 2020

leuke kiekjes 2020